1000 Names of Krishna in Hindi : कृष्ण जिन्हें गोविंदा के नाम से जाना जाता है, वह हिन्दू धर्म के सर्वोच्च देवत्व हैं। वह सबका मूल है। उसका कोई अन्य मूल नहीं है और वह सभी कारणों का प्रमुख कारण है। श्रीकृष्ण, माता देवकी और बासुदेव के पुत्र और बलराम के छोटे भाई हैं। माता यशोदा और नंद महाराज श्रीकृष्ण के पालक पिता थे।
तो आज हम भगवान श्री कृष्ण के १००० नाम को जानेंगे। निचे हमने “Bhagwan Shri Krishna Ke 1000 Naam” शेयर किया है। हमें आशा है कृष्ण के १००० नाम जानकर आपको प्रसन्नता होगी।

भगवान कृष्ण के १००० नाम हिंदी में | 1000 Names of Krishna in Hindi
हमने भगवान कृष्ण के 1000 नाम न केवल हिंदी में बल्कि अंग्रेजी में भी साझा किए हैं। आप चाहें तो अंग्रेजी में भी पढ़ कर सकते हैं।
संख्या | भगवान कृष्ण के १००० नाम | 1000 Names of Krishna |
1 | ॐ अल्पमहते स्वाहा। | Om Alpamahate Swaha। |
2 | ॐ स्थावरजंगमाय स्वाहा। | Om Sthavarajangamaya Swaha। |
3 | ॐ संदृष्टायश्रुताय भूताय भविष्यद्भवते स्वाहा। | Om Samdrishtayashrutaya Bhutaya Bhavishyadbhavate Swaha। |
4 | ॐ दुष्यन्तजायनृपेन्द्राय स्वाहा। | Om Dushyantajayanripendraya Swaha। |
5 | ॐ दानशीलाय स्वाहा। | Om Danashilaya Swaha। |
6 | ॐ ब्रह्मपुत्रश्रीमनवे स्वाहा। | Om Brahmaputrashrimanave Swaha। |
7 | ॐ गजोद्धारणाय स्वाहा। | Om Gajoddharanaya Swaha। |
8 | ॐ मन्वन्तरस्यावताराय स्वाहा। | Om Manvantarasyavataraya Swaha। |
9 | ॐ अमूर्त्तये स्वाहा। | Om Amurttaye Swaha। |
10 | ॐ देववैकुण्ठनाथाय स्वाहा। | Om Devavaikunthanathaya Swaha। |
11 | ॐ ऋषीन्द्रोऽजिताय स्वाहा। | Om Rishindroajitaya Swaha। |
12 | ॐ अश्वाय स्वाहा। | Om Ashvaya Swaha। |
13 | ॐ हंसाय स्वाहा। | Om Hansaya Swaha। |
14 | ॐ प्रसिद्धबुद्धाय स्वाहा। | Om Prasiddhabuddhaya Swaha। |
15 | ॐ कल्किकलेशाय स्वाहा। | Om Kalkikaleshaya Swaha। |
16 | ॐ बलाय कृष्णचन्द्राय स्वाहा। | Om Balaya Krishnachandraya Swaha। |
17 | ॐ प्रचण्डराघवेन्द्राय स्वाहा। | Om Prachandaraghavendraya Swaha। |
18 | ॐ महायज्ञकृते स्वाहा। | Om Mahayajnakrite Swaha। |
19 | ॐ वानरेन्द्रप्रहारिणे स्वाहा। | Om Vanarendrapraharine Swaha। |
20 | ॐ नृपसेतुकृते स्वाहा। | Om Nripasetukrite Swaha। |
21 | ॐ रावणारये स्वाहा। | Om Ravanaraye Swaha। |
22 | ॐ भारहृते स्वाहा। | Om Bharahrite Swaha। |
23 | ॐ सीतापतये स्वाहा। | Om Sitapataye Swaha। |
24 | ॐ धनुर्वेदभाग्-रामचन्द्रावताराय स्वाहा। | Om Dhanurvedabhag-Ramachandravataraya Swaha। |
25 | ॐ श्रुतिस्तोत्रमुनिव्यासदेवाय स्वाहा। | Om Shrutistotramunivyasadevaya Swaha। |
26 | ॐ रेणुकापुत्ररूपाय स्वाहा। | Om Renukaputrarupaya Swaha। |
27 | ॐ द्विजवामनाय स्वाहा। | Om Dvijavamanaya Swaha। |
28 | ॐ प्रतनारसिंहाय स्वाहा। | Om Pratanarasimhaya Swaha। |
29 | ॐ मोहिन्यै स्वाहा। | Om Mohinyai Swaha। |
30 | ॐ धन्वन्तरये स्वाहा। | Om Dhanvantaraye Swaha। |
31 | ॐ कूर्माय स्वाहा। | Om Kurmaya Swaha। |
32 | ॐ सुमत्स्याय स्वाहा। | Om Sumatsyaya Swaha। |
33 | ॐ श्रीपृथवे स्वाहा। | Om Shriprithave Swaha। |
34 | ॐ अमराय नाभिजाय स्वाहा। | Om Amaraya Nabhijaya Swaha। |
35 | ॐ स यज्ञदत्ताय स्वाहा। | Om Sa Yajnadattaya Swaha। |
36 | ॐ मुनिकर्दमस्यात्मजाय स्वाहा। | Om Munikardamasyatmajaya Swaha। |
37 | ॐ धर्मपुत्राय स्वाहा। | Om Dharmaputraya Swaha। |
38 | ॐ वराह-नारदाभ्यां स्वाहा। | Om Varaha-Naradabhyam Swaha। |
39 | ॐ सनत्कुमाराय स्वाहा। | Om Sanatkumaraya Swaha। |
40 | ॐ नारायणाय स्वाहा। | Om Narayanaya Swaha। |
41 | ॐ विधात्रे स्वाहा। | Om Vidhatre Swaha। |
42 | ॐ गान्धर्ववेदाय स्वाहा। | Om Gandharvavedaya Swaha। |
43 | ॐ इज्जायै स्वाहा। | Om Ijjayai Swaha। |
44 | ॐ धनुर्वेदाय स्वाहा। | Om Dhanurvedaya Swaha। |
45 | ॐ पुराणेभ्यो स्वाहा। | Om Puranebhyo Swaha। |
46 | ॐ स्तोत्रेभ्यो स्वाहा। | Om Stotrebhyo Swaha। |
47 | ॐ स्मृतिभ्यो स्वाहा। | Om Smritibhyo Swaha। |
48 | ॐ श्रुतिभ्यो स्वाहा। | Om Shrutibhyo Swaha। |
49 | ॐ प्राकृताय स्वाहा। | Om Prakritaya Swaha। |
50 | ॐ देवकृते स्वाहा। | Om Devakrite Swaha। |
51 | ॐ मुनेः सर्गकृते स्वाहा। | Om Muneh Sargakrite Swaha। |
52 | ॐ कौमारसर्गाय स्वाहा। | Om Kaumarasargaya Swaha। |
53 | ॐ रुद्रसर्गाय स्वाहा। | Om Rudrasargaya Swaha। |
54 | ॐ द्व्यक्षरब्रह्मरूपाय स्वाहा। | Om Dvyaksharabrahmarupaya Swaha। |
55 | ॐ सदोत्पत्तिकृते स्वाहा। | Om Sadotpattikrite Swaha। |
56 | ॐ परार्द्धाभ्यां स्वाहा। | Om Pararddhabhyam Swaha। |
57 | ॐ सत्कृतये स्वाहा। | Om Satkritaye Swaha। |
58 | ॐ पालनाय स्वाहा। | Om Palanaya Swaha। |
59 | ॐ लयाय स्वाहा। | Om Layaya Swaha। |
60 | ॐ मन्वन्तरेभ्यो स्वाहा। | Om Manvantarebhyo Swaha। |
61 | ॐ युगानां सहस्राय स्वाहा। | Om Yuganam Sahasraya Swaha। |
62 | ॐ असौकलये स्वाहा। | Om Asaukalaye Swaha। |
63 | ॐ द्वापरेभ्यो स्वाहा। | Om Dvaparebhyo Swaha। |
64 | ॐ त्रेताभ्यो स्वाहा। | Om Tretabhyo Swaha। |
65 | ॐ कृतेभ्यो स्वाहा। | Om Kritebhyo Swaha। |
66 | ॐ देवपुत्राय स्वाहा। | Om Devaputraya Swaha। |
67 | ॐ ऋक्षमालागताय स्वाहा। | Om Rikshamalagataya Swaha। |
68 | ॐ दिनेभ्यो स्वाहा। | Om Dinebhyo Swaha। |
69 | ॐ यामिनीभ्यो स्वाहा। | Om Yaminibhyo Swaha। |
70 | ॐ ग्रहेभ्यो स्वाहा। | Om Grahebhyo Swaha। |
71 | ॐ यामेभ्यो स्वाहा। | Om Yamebhyo Swaha। |
72 | ॐ मुहूर्त्तेभ्यो स्वाहा। | Om Muhurttebhyo Swaha। |
73 | ॐ काष्ठिकाभ्यो स्वाहा। | Om Kashthikabhyo Swaha। |
74 | ॐ क्षणेभ्यो स्वाहा। | Om Kshanebhyo Swaha। |
75 | ॐ घटीभ्यो स्वाहा। | Om Ghatibhyo Swaha। |
76 | ॐ मासेभ्यो स्वाहा। | Om Masebhyo Swaha। |
77 | ॐ लग्नेभ्यो स्वाहा। | Om Lagnebhyo Swaha। |
78 | ॐ योगेभ्यो स्वाहा। | Om Yogebhyo Swaha। |
79 | ॐ नक्षत्रेभ्यो स्वाहा। | Om Nakshatrebhyo Swaha। |
80 | ॐ वारेभ्यो स्वाहा। | Om Varebhyo Swaha। |
81 | ॐ तिथिभ्यो स्वाहा। | Om Tithibhyo Swaha। |
82 | ॐ महीयसे स्वाहा। | Om Mahiyase Swaha। |
83 | ॐ वत्सरान्ताय स्वाहा। | Om Vatsarantaya Swaha। |
84 | ॐ अभवाय स्वाहा। | Om Abhavaya Swaha। |
85 | ॐ अनिमेषाय स्वाहा। | Om Animeshaya Swaha। |
86 | ॐ सूर्यरूपाय स्वाहा। | Om Suryarupaya Swaha। |
87 | ॐ कालकृते स्वाहा। | Om Kalakrite Swaha। |
88 | ॐ लोककृते स्वाहा। | Om Lokakrite Swaha। |
89 | ॐ कवये स्वाहा। | Om Kavaye Swaha। |
90 | ॐ दिव्यवर्णाय स्वाहा। | Om Divyavarnaya Swaha। |
91 | ॐ नाभिपद्मोद्भवाय स्वाहा। | Om Nabhipadmodbhavaya Swaha। |
92 | ॐ कर्मकर्त्रे स्वाहा। | Om Karmakartre Swaha। |
93 | ॐ पद्मजाय स्वाहा। | Om Padmajaya Swaha। |
94 | ॐ सदासर्गकृते स्वाहा। | Om Sadasargakrite Swaha। |
95 | ॐ आद्योऽवताराय स्वाहा। | Om Adyoavataraya Swaha। |
96 | ॐ रमानाथाय स्वाहा। | Om Ramanathaya Swaha। |
97 | ॐ सहस्रस्वरूपाय स्वाहा। | Om Sahasrasvarupaya Swaha। |
98 | ॐ सशेषाय स्वाहा। | Om Sasheshaya Swaha। |
99 | ॐ अण्डेशयानाय स्वाहा। | Om Andeshayanaya Swaha। |
100 | ॐ जगत्कृते स्वाहा। | Om Jagatkrite Swaha। |
101 | ॐ वासुदेवाय स्वाहा। | Om Vasudevaya Swaha। |
102 | ॐ कालरूपाय स्वाहा। | Om Kalarupaya Swaha। |
103 | ॐ विराजे स्वाहा। | Om Viraje Swaha। |
104 | ॐ बुद्ध्यै स्वाहा। | Om Buddhyai Swaha। |
105 | ॐ सचित्ताय स्वाहा। | Om Sachittaya Swaha। |
106 | ॐ स्पर्शाय स्वाहा। | Om Sparshaya Swaha। |
107 | ॐ शब्दाय स्वाहा। | Om Shabdaya Swaha। |
108 | ॐ गन्धाय स्वाहा। | Om Gandhaya Swaha। |
109 | ॐ रसाय स्वाहा। | Om Rasaya Swaha। |
110 | ॐ रूपाय स्वाहा। | Om Rupaya Swaha। |
111 | ॐ तेजसे स्वाहा। | Om Tejase Swaha। |
112 | ॐ मारुताय स्वाहा। | Om Marutaya Swaha। |
113 | ॐ वारे स्वाहा। | Om Vare Swaha। |
114 | ॐ व्यो स्वाहा। | Om Vyo Swaha। |
115 | ॐ धरायै स्वाहा। | Om Dharayai Swaha। |
116 | ॐ सचेष्टाय स्वाहा। | Om Sacheshtaya Swaha। |
117 | ॐ अंघ्रये स्वाहा। | Om Anghraye Swaha। |
118 | ॐ पायवे स्वाहा। | Om Payave Swaha। |
119 | ॐ मेढरकाय स्वाहा। | Om Medharakaya Swaha। |
120 | ॐ भुजाभ्यां स्वाहा। | Om Bhujabhyam Swaha। |
121 | ॐ गिरे स्वाहा। | Om Gire Swaha। |
122 | ॐ जिह्वायै स्वाहा। | Om Jihvayai Swaha। |
123 | ॐ घ्राणाय स्वाहा। | Om Ghranaya Swaha। |
124 | ॐ दृग्भ्यां स्वाहा। | Om Drigbhyam Swaha। |
125 | ॐ त्वचे स्वाहा। | Om Tvache Swaha। |
126 | ॐ श्रुतये स्वाहा। | Om Shrutaye Swaha। |
127 | ॐ मित्राय स्वाहा। | Om Mitraya Swaha। |
128 | ॐ उपेन्द्राय स्वाहा। | Om Upendraya Swaha। |
129 | ॐ शक्राय स्वाहा। | Om Shakraya Swaha। |
130 | ॐ प्रचेतोऽश्विह्नये स्वाहा। | Om Prachetoashvihnaye Swaha। |
131 | ॐ सूर्याय स्वाहा। | Om Suryaya Swaha। |
132 | ॐ समीराय स्वाहा। | Om Samiraya Swaha। |
133 | ॐ दिशे स्वाहा। | Om Dishe Swaha। |
134 | ॐ नभसे स्वाहा। | Om Nabhase Swaha। |
135 | ॐ वैकारिकस्तैजस्तामसश्चाहंकाराय स्वाहा। | Om Vaikarikastaijastamasashchahankaraya Swaha। |
136 | ॐ विकारस्थिताय स्वाहा। | Om Vikarasthitaya Swaha। |
137 | ॐ वृक्षरूपाय स्वाहा। | Om Vriksharupaya Swaha। |
138 | ॐ आद्यांकुराय स्वाहा। | Om Adyankuraya Swaha। |
139 | ॐ कूटस्थाय स्वाहा। | Om Kutasthaya Swaha। |
140 | ॐ प्रजाताय स्वाहा। | Om Prajataya Swaha। |
141 | ॐ महत्तत्त्वरूपाय स्वाहा। | Om Mahattattvarupaya Swaha। |
142 | ॐ सुदृष्टये स्वाहा। | Om Sudrishtaye Swaha। |
143 | ॐ कालजिते स्वाहा। | Om Kalajite Swaha। |
144 | ॐ योगमायाकराय स्वाहा। | Om Yogamayakaraya Swaha। |
145 | ॐ प्रभापूरितांगाय स्वाहा। | Om Prabhapuritangaya Swaha। |
146 | ॐ अनेकाय स्वाहा। | Om Anekaya Swaha। |
147 | ॐ सदैकस्मै स्वाहा। | Om Sadaikasmai Swaha। |
148 | ॐ गोपिकानां च भर्ते स्वाहा। | Om Gopikanam Cha Bharte Swaha। |
149 | ॐ पुनः श्रीव्रजे राधया रासरंगकर्त्रे हरये स्वाहा। | Om Punah Shrivraje Radhaya Rasarangakartre Haraye Swaha। |
150 | ॐ अपि पौत्रेण भूभारहर्त्रे स्वाहा। | Om Api Pautrena Bhubharahartre Swaha। |
151 | ॐ द्वारकायां नृपेण अश्वमेधकर्त्रे स्वाहा। | Om Dvarakayam Nripena Ashvamedhakartre Swaha। |
152 | ॐ सूक्ष्माय स्वाहा। | Om Sukshmaya Swaha। |
153 | ॐ परेशाय स्वाहा। | Om Pareshaya Swaha। |
154 | ॐ पूर्णाय स्वाहा। | Om Purnaya Swaha। |
155 | ॐ ससत्याय स्वाहा। | Om Sasatyaya Swaha। |
156 | ॐ प्रपंचात्पराय स्वाहा। | Om Prapanchatparaya Swaha। |
157 | ॐ सदा निर्विकाराय स्वाहा। | Om Sada Nirvikaraya Swaha। |
158 | ॐ निरीहाय स्वाहा। | Om Nirihaya Swaha। |
159 | ॐ ज्योतिःरूपाय स्वाहा। | Om Jyotihrupaya Swaha। |
160 | ॐ निर्गुणाय स्वाहा। | Om Nirgunaya Swaha। |
161 | ॐ परस्मै पुरुषाय स्वाहा। | Om Parasmai Purushaya Swaha। |
162 | ॐ हरये स्वाहा। | Om Haraye Swaha। |
163 | ॐ आत्मने स्वाहा। | Om Atmane Swaha। |
164 | ॐ अनादये स्वाहा। | Om Anadaye Swaha। |
165 | ॐ कन्यकेशाय स्वाहा। | Om Kanyakeshaya Swaha। |
166 | ॐ गोपतये स्वाहा। | Om Gopataye Swaha। |
167 | ॐ गोवर्धनाय स्वाहा। | Om Govardhanaya Swaha। |
168 | ॐ गोपिकेशाय स्वाहा। | Om Gopikeshaya Swaha। |
169 | ॐ गोपतये स्वाहा। | Om Gopataye Swaha। |
170 | ॐ सदागोगणाय स्वाहा। | Om Sadagoganaya Swaha। |
171 | ॐ गोकुलेशाय स्वाहा। | Om Gokuleshaya Swaha। |
172 | ॐ माथुरेशाधिपाय स्वाहा। | Om Mathureshadhipaya Swaha। |
173 | ॐ वृन्दावनेशाय स्वाहा। | Om Vrindavaneshaya Swaha। |
174 | ॐ वनेशाय स्वाहा। | Om Vaneshaya Swaha। |
175 | ॐ कुशेशाय स्वाहा। | Om Kusheshaya Swaha। |
176 | ॐ कृष्णमित्रबरूथाय स्वाहा। | Om Krishnamitrabaruthaya Swaha। |
177 | ॐ सुतेजस्विकाय स्वाहा। | Om Sutejasvikaya Swaha। |
178 | ॐ सद्विशालर्षभाख्याय स्वाहा। | Om Sadvishalarshabhakhyaya Swaha। |
179 | ॐ अंशुकाय स्वाहा। | Om Anshukaya Swaha। |
180 | ॐ सकृष्णस्तोकाय स्वाहा। | Om Sakrishnastokaya Swaha। |
181 | ॐ सौबलाय स्वाहा। | Om Saubalaya Swaha। |
182 | ॐ अर्जुनाय स्वाहा। | Om Arjunaya Swaha। |
183 | ॐ सुदाम्ने स्वाहा। | Om Sudamne Swaha। |
184 | ॐ वल्लवेशाय स्वाहा। | Om Vallaveshaya Swaha। |
185 | ॐ वृषाय स्वाहा। | Om Vrishaya Swaha। |
186 | ॐ नन्दाय स्वाहा। | Om Nandaya Swaha। |
187 | ॐ सनन्दाय स्वाहा। | Om Sanandaya Swaha। |
188 | ॐ विश्वरूपाय स्वाहा। | Om Vishvarupaya Swaha। |
189 | ॐ गोपजाय स्वाहा। | Om Gopajaya Swaha। |
190 | ॐ महामानदाय स्वाहा। | Om Mahamanadaya Swaha। |
191 | ॐ नवद्वीपखण्डप्रदर्शिने स्वाहा। | Om Navadvipakhandapradarshine Swaha। |
192 | ॐ रथस्थाय स्वाहा। | Om Rathasthaya Swaha। |
193 | ॐ दिव्यरूपिणे स्वाहा। | Om Divyarupine Swaha। |
194 | ॐ रासलीलापराय स्वाहा। | Om Rasalilaparaya Swaha। |
195 | ॐ वराय स्वाहा। | Om Varaya Swaha। |
196 | ॐ पूर्णदेवाय स्वाहा। | Om Purnadevaya Swaha। |
197 | ॐ सर्वरूपिणे राधयाव्रजं ह्यागताय स्वाहा। | Om Sarvarupine Radhayavrajam Hyagataya Swaha। |
198 | ॐ सर्वतेजहरये स्वाहा। | Om Sarvatejaharaye Swaha। |
199 | ॐ कौरवाय स्वाहा। | Om Kauravaya Swaha। |
200 | ॐ पाण्डवाय स्वाहा। | Om Pandavaya Swaha। |
201 | ॐ जनमेजयाय स्वाहा। | Om Janamejayaya Swaha। |
202 | ॐ प्रसिद्धविष्णुराताय स्वाहा। | Om Prasiddhavishnurataya Swaha। |
203 | ॐ सुभद्रासुताय स्वाहा। | Om Subhadrasutaya Swaha। |
204 | ॐ कर्णाय स्वाहा। | Om Karnaya Swaha। |
205 | ॐ दुर्योधनाय स्वाहा। | Om Duryodhanaya Swaha। |
206 | ॐ शलाय स्वाहा। | Om Shalaya Swaha। |
207 | ॐ विचित्राय स्वाहा। | Om Vichitraya Swaha। |
208 | ॐ चित्रवीर्याय स्वाहा। | Om Chitraviryaya Swaha। |
209 | ॐ भूरिश्रवसे स्वाहा। | Om Bhurishravase Swaha। |
210 | ॐ देववाह्लीकाय स्वाहा। | Om Devavahlikaya Swaha। |
211 | ॐ शान्तनवे स्वाहा। | Om Shantanave Swaha। |
212 | ॐ पाण्डवे स्वाहा। | Om Pandave Swaha। |
213 | ॐ बुद्धिचक्षुषे स्वाहा। | Om Buddhichakshushe Swaha। |
214 | ॐ कृपाय स्वाहा। | Om Kripaya Swaha। |
215 | ॐ भीष्माय स्वाहा। | Om Bhishmaya Swaha। |
216 | ॐ माद्रीपुत्राय स्वाहा। | Om Madriputraya Swaha। |
217 | ॐ जयाय स्वाहा। | Om Jayaya Swaha। |
218 | ॐ नृपअजातशत्रवे स्वाहा। | Om Nripaajatashatrave Swaha। |
219 | ॐ भद्रसेनाय स्वाहा। | Om Bhadrasenaya Swaha। |
220 | ॐ देवकाय स्वाहा। | Om Devakaya Swaha। |
221 | ॐ वत्सकाय स्वाहा। | Om Vatsakaya Swaha। |
222 | ॐ वृकाय स्वाहा। | Om Vrikaya Swaha। |
223 | ॐ श्यामकाय स्वाहा। | Om Shyamakaya Swaha। |
224 | ॐ संजयाय स्वाहा। | Om Sanjayaya Swaha। |
225 | ॐ मानसाय स्वाहा। | Om Manasaya Swaha। |
226 | ॐ देवभागाय स्वाहा। | Om Devabhagaya Swaha। |
227 | ॐ सात्यकये स्वाहा। | Om Satyakaye Swaha। |
228 | ॐ सारणाय स्वाहा। | Om Saranaya Swaha। |
229 | ॐ गदाय स्वाहा। | Om Gadaya Swaha। |
230 | ॐ अप्रमेयाय स्वाहा। | Om Aprameyaya Swaha। |
231 | ॐ सत्राजिते स्वाहा। | Om Satrajite Swaha। |
232 | ॐ हृदीकाय स्वाहा। | Om Hridikaya Swaha। |
233 | ॐ शूराय स्वाहा। | Om Shuraya Swaha। |
234 | ॐ शूरसेनाय स्वाहा। | Om Shurasenaya Swaha। |
235 | ॐ उद्धवाय स्वाहा। | Om Uddhavaya Swaha। |
236 | ॐ अक्रूराय स्वाहा। | Om Akruraya Swaha। |
237 | ॐ यदवेउग्रसेननृपाय स्वाहा। | Om Yadaveugrasenanripaya Swaha। |
238 | ॐ महामोहदावाग्निदग्धामिरामाय स्वाहा। | Om Mahamohadavagnidagdhamiramaya Swaha। |
239 | ॐ कलांगाय स्वाहा। | Om Kalangaya Swaha। |
240 | ॐ माधवीभिर्विहारस्थिताय स्वाहा। | Om Madhavibhirviharasthitaya Swaha। |
241 | ॐ धामगन्त्रे स्वाहा। | Om Dhamagantre Swaha। |
242 | ॐ विप्रपुत्रप्रदाय स्वाहा। | Om Vipraputrapradaya Swaha। |
243 | ॐ अर्जुनस्यापि मानप्रहारिणे स्वाहा। | Om Arjunasyapi Manapraharine Swaha। |
244 | ॐ अर्जुनसख्ये स्वाहा। | Om Arjunasakhye Swaha। |
245 | ॐ ईशरक्षिणे स्वाहा। | Om Isharakshine Swaha। |
246 | ॐ दैत्यघ्ने स्वाहा। | Om Daityaghne Swaha। |
247 | ॐ भृगुप्रार्थिताय स्वाहा। | Om Bhriguprarthitaya Swaha। |
248 | ॐ अमरेषु ब्राह्मणैः परीक्षा वृताय स्वाहा। | Om Amareshu Brahmanaih Pariksha Vritaya Swaha। |
249 | ॐ शेषशायिने स्वाहा। | Om Sheshashayine Swaha। |
250 | ॐ सदावेदवाक्यैः स्तुताय स्वाहा। | Om Sadavedavakyaih Stutaya Swaha। |
251 | ॐ लोकवेदोपदेशिने स्वाहा। | Om Lokavedopadeshine Swaha। |
252 | ॐ मैथिले कृतिने स्वाहा। | Om Maithile Kritine Swaha। |
253 | ॐ आशु ब्राह्मणैः सह राज्ञा स्थित-ब्राह्मणैश्च स्थिताय स्वाहा। | Om Ashu Brahmanaih Saha Rajna Sthita-Brahmanaishcha Sthitaya Swaha। |
254 | ॐ मैथिलेन प्रयुक्ताय स्वाहा। | Om Maithilena Prayuktaya Swaha। |
255 | ॐ भुवे स्वाहा। | Om Bhuve Swaha। |
256 | ॐ मानयानाय स्वाहा। | Om Manayanaya Swaha। |
257 | ॐ सत्यसुभद्राविवाहद्विपाश्व प्रदाय स्वाहा। | Om Satyasubhadravivahadvipashva Pradaya Swaha। |
258 | ॐ सदाफाल्गुनप्रीतिकृते स्वाहा। | Om Sadaphalgunapritikrite Swaha। |
259 | ॐ इन्द्रसेनादृताय स्वाहा। | Om Indrasenadritaya Swaha। |
260 | ॐ असुरैः पूजिताय स्वाहा। | Om Asuraih Pujitaya Swaha। |
261 | ॐ देवकीपुत्रदाय स्वाहा। | Om Devakiputradaya Swaha। |
262 | ॐ महाज्ञानदाय स्वाहा। | Om Mahajnanadaya Swaha। |
263 | ॐ द्वारकागेहदर्शिने स्वाहा। | Om Dvarakagehadarshine Swaha। |
264 | ॐ व्रजानन्ददाय स्वाहा। | Om Vrajanandadaya Swaha। |
265 | ॐ नृपैः पारिवर्हिषे स्वाहा। | Om Nripaih Parivarhishe Swaha। |
266 | ॐ सदादक्षिणादाय स्वाहा। | Om Sadadakshinadaya Swaha। |
267 | ॐ अवभृथस्नानपूज्याय स्वाहा। | Om Avabhrithasnanapujyaya Swaha। |
268 | ॐ महायज्ञकृते स्वाहा। | Om Mahayajnakrite Swaha। |
269 | ॐ शौरिविज्ञानदात्रे स्वाहा। | Om Shaurivijnanadatre Swaha। |
270 | ॐ मुनीशस्तुताय स्वाहा। | Om Munishastutaya Swaha। |
271 | ॐ प्रागमराय स्वाहा। | Om Pragamaraya Swaha। |
272 | ॐ महामोहनाशमुनीशाय स्वाहा। | Om Mahamohanashamunishaya Swaha। |
273 | ॐ सर्वरूपिणे स्वाहा। | Om Sarvarupine Swaha। |
274 | ॐ सदापूजितब्राह्मणाय स्वाहा। | Om Sadapujitabrahmanaya Swaha। |
275 | ॐ स्फोटगेहफलादाय स्वाहा। | Om Sphotagehaphaladaya Swaha। |
276 | ॐ वरो गांगलाय स्वाहा। | Om Varo Gangalaya Swaha। |
277 | ॐ सत्सुमन्तवे स्वाहा। | Om Satsumantave Swaha। |
278 | ॐ जैमिनये स्वाहा। | Om Jaiminaye Swaha। |
279 | ॐ पैलाय स्वाहा। | Om Pailaya Swaha। |
280 | ॐ मृकण्डपुत्राय स्वाहा। | Om Mrikandaputraya Swaha। |
281 | ॐ शुचिपिप्पलादाय स्वाहा। | Om Shuchipippaladaya Swaha। |
282 | ॐ आरुणये स्वाहा। | Om Arunaye Swaha। |
283 | ॐ कौत्साय स्वाहा। | Om Kautsaya Swaha। |
284 | ॐ भार्गवाय स्वाहा। | Om Bhargavaya Swaha। |
285 | ॐ कर्दमाय स्वाहा। | Om Kardamaya Swaha। |
286 | ॐ कर्दमात्मजाय स्वाहा। | Om Kardamatmajaya Swaha। |
287 | ॐ घनाय स्वाहा। | Om Ghanaya Swaha। |
288 | ॐ जातूद्भवाय स्वाहा। | Om Jatudbhavaya Swaha। |
289 | ॐ एकताय स्वाहा। | Om Ekataya Swaha। |
290 | ॐ द्विताय स्वाहा। | Om Dvitaya Swaha। |
291 | ॐ कण्वाय स्वाहा। | Om Kanvaya Swaha। |
292 | ॐ ऋष्यश्रृंगाय स्वाहा। | Om Rishyashringaya Swaha। |
293 | ॐ द्विजसौभरये स्वाहा। | Om Dvijasaubharaye Swaha। |
294 | ॐ गालवाय स्वाहा। | Om Galavaya Swaha। |
295 | ॐ कश्यपाय स्वाहा। | Om Kashyapaya Swaha। |
296 | ॐ मुनिजाजलिने स्वाहा। | Om Munijajaline Swaha। |
297 | ॐ गौतमीशाय स्वाहा। | Om Gautamishaya Swaha। |
298 | ॐ गीष्पतये स्वाहा। | Om Gishpataye Swaha। |
299 | ॐ गुरवे स्वाहा। | Om Gurave Swaha। |
300 | ॐ गर्गाय स्वाहा। | Om Gargaya Swaha। |
301 | ॐ विप्रपातंजलिने स्वाहा। | Om Viprapatanjaline Swaha। |
302 | ॐ कात्यायनाय स्वाहा। | Om Katyayanaya Swaha। |
303 | ॐ भाष्यकाराय स्वाहा। | Om Bhashyakaraya Swaha। |
304 | ॐ पिंगलाय स्वाहा। | Om Pingalaya Swaha। |
305 | ॐ पाणिनये स्वाहा। | Om Paninaye Swaha। |
306 | ॐ दत्ताय स्वाहा। | Om Dattaya Swaha। |
307 | ॐ नरनारायणाय स्वाहा। | Om Naranarayanaya Swaha। |
308 | ॐ ब्रह्मरातवशिष्ठाय स्वाहा। | Om Brahmaratavashishthaya Swaha। |
309 | ॐ भृगवे स्वाहा। | Om Bhrigave Swaha। |
310 | ॐ पुलस्त्याय स्वाहा। | Om Pulastyaya Swaha। |
311 | ॐ लोमशाय स्वाहा। | Om Lomashaya Swaha। |
312 | ॐ और्वकाय स्वाहा। | Om Aurvakaya Swaha। |
313 | ॐ क्रतवे स्वाहा। | Om Kratave Swaha। |
314 | ॐ मरीचये स्वाहा। | Om Marichaye Swaha। |
315 | ॐ श्रीमृकण्डाय स्वाहा। | Om Shrimrikandaya Swaha। |
316 | ॐ देवलाय स्वाहा। | Om Devalaya Swaha। |
317 | ॐ अंगिरसे स्वाहा। | Om Angirase Swaha। |
318 | ॐ ऋभवे स्वाहा। | Om Ribhave Swaha। |
319 | ॐ याज्ञवल्क्याय स्वाहा। | Om Yajnavalkyaya Swaha। |
320 | ॐ सनन्दाय स्वाहा। | Om Sanandaya Swaha। |
321 | ॐ कुमाराय स्वाहा। | Om Kumaraya Swaha। |
322 | ॐ कृपाय स्वाहा। | Om Kripaya Swaha। |
323 | ॐ प्रचेतसे स्वाहा। | Om Prachetase Swaha। |
324 | ॐ विभाण्डाय स्वाहा। | Om Vibhandaya Swaha। |
325 | ॐ अत्रये स्वाहा। | Om Atraye Swaha। |
326 | ॐ आसिताय स्वाहा। | Om Asitaya Swaha। |
327 | ॐ इन्द्राय स्वाहा। | Om Indraya Swaha। |
328 | ॐ धौम्याय स्वाहा। | Om Dhaumyaya Swaha। |
329 | ॐ नारदाय स्वाहा। | Om Naradaya Swaha। |
330 | ॐ पर्वतमुनये स्वाहा। | Om Parvatamunaye Swaha। |
331 | ॐ आद्यरामाय स्वाहा। | Om Adyaramaya Swaha। |
332 | ॐ शतानन्दाय स्वाहा। | Om Shatanandaya Swaha। |
333 | ॐ सद्वशिष्ठाय स्वाहा। | Om Sadvashishthaya Swaha। |
334 | ॐ आसुरये स्वाहा। | Om Asuraye Swaha। |
335 | ॐ गौतमाय स्वाहा। | Om Gautamaya Swaha। |
336 | ॐ भरद्वाजकाय स्वाहा। | Om Bharadvajakaya Swaha। |
337 | ॐ सिताय स्वाहा। | Om Sitaya Swaha। |
338 | ॐ सुमन्तवे स्वाहा। | Om Sumantave Swaha। |
339 | ॐ व्यासदेवाय स्वाहा। | Om Vyasadevaya Swaha। |
340 | ॐ शुकाय स्वाहा। | Om Shukaya Swaha। |
341 | ॐ सदाषोडशस्त्रीसहस्रस्तुतांगाय स्वाहा। | Om Sadashodashastrisahasrastutangaya Swaha। |
342 | ॐ सदालक्ष्मणाप्राणनाथाय स्वाहा। | Om Sadalakshmanaprananathaya Swaha। |
343 | ॐ पट्टराज्ञीभिः आरासंस्तुताय धनिने स्वाहा। | Om Pattarajnibhih Arasamstutaya Dhanine Swaha। |
344 | ॐ मानदाय स्वाहा। | Om Manadaya Swaha। |
345 | ॐ रहो गोपिकाज्ञानदाय स्वाहा। | Om Raho Gopikajnanadaya Swaha। |
346 | ॐ सुरेन्द्राय स्वाहा। | Om Surendraya Swaha। |
347 | ॐ देवकीरोहिणीस्तुताय स्वाहा। | Om Devakirohinistutaya Swaha। |
348 | ॐ सदागोपिकानेत्रलग्नवज्रेशाय स्वाहा। | Om Sadagopikanetralagnavajreshaya Swaha। |
349 | ॐ दुःखहन्त्रे स्वाहा। | Om Duhkhahantre Swaha। |
350 | ॐ यशोदाशुचः स्नानकृते स्वाहा। | Om Yashodashuchah Snanakrite Swaha। |
351 | ॐ शीतलांगाय स्वाहा। | Om Shitalangaya Swaha। |
352 | ॐ नन्दवक्षोगताय स्वाहा। | Om Nandavakshogataya Swaha। |
353 | ॐ नन्दपुत्राय स्वाहा। | Om Nandaputraya Swaha। |
354 | ॐ शतवर्षविक्षेपहृते स्वाहा। | Om Shatavarshavikshepahrite Swaha। |
355 | ॐ माधवीशाय स्वाहा। | Om Madhavishaya Swaha। |
356 | ॐ शापघ्ने स्वाहा। | Om Shapaghne Swaha। |
357 | ॐ सखीमध्यगाय स्वाहा। | Om Sakhimadhyagaya Swaha। |
358 | ॐ विलासिने स्वाहा। | Om Vilasine Swaha। |
359 | ॐ सखीराधिकादुःखनाशिने स्वाहा। | Om Sakhiradhikaduhkhanashine Swaha। |
360 | ॐ स्फुरत्कोटिकन्दर्पलीलाविशेषाय स्वाहा। | Om Sphuratkotikandarpalilavisheshaya Swaha। |
361 | ॐ वैभववेशाय स्वाहा। | Om Vaibhavaveshaya Swaha। |
362 | ॐ सखीमोहदावाग्निघ्ने स्वाहा। | Om Sakhimohadavagnighne Swaha। |
363 | ॐ राधिकाप्राणनाथाय स्वाहा। | Om Radhikaprananathaya Swaha। |
364 | ॐ सखीकोटिभिर्गोपिकाभिःसहवटे राधिकाऽऽराधनाय स्वाहा। | Om Sakhikotibhirgopikabhihsahavate Radhikaaaradhanaya Swaha। |
365 | ॐ शान्तिदाय स्वाहा। | Om Shantidaya Swaha। |
366 | ॐ विशालाक्षमोहप्रदाय स्वाहा। | Om Vishalakshamohapradaya Swaha। |
367 | ॐ कुन्तिजार्थिने स्वाहा। | Om Kuntijarthine Swaha। |
368 | ॐ पाण्डवप्रीतिदाय स्वाहा। | Om Pandavapritidaya Swaha। |
369 | ॐ मित्रसम्मेलनार्थिने स्वाहा। | Om Mitrasammelanarthine Swaha। |
370 | ॐ स्नानयुक्ताय महादानकृते स्वाहा। | Om Snanayuktaya Mahadanakrite Swaha। |
371 | ॐ महासेनाऽऽस्थिताय स्वाहा। | Om Mahasenaaasthitaya Swaha। |
372 | ॐ श्रुतेसूर्योपरागेसर्वदर्शिने स्वाहा। | Om Shrutesuryoparagesarvadarshine Swaha। |
373 | ॐ सरामाय भार्गवक्षेत्रगन्त्रे स्वाहा। | Om Saramaya Bhargavakshetragantre Swaha। |
374 | ॐ श्रीसुदाम्नः सहायाय स्वाहा। | Om Shrisudamnah Sahayaya Swaha। |
375 | ॐ सदाप्रेमयुजे स्वाहा। | Om Sadapremayuje Swaha। |
376 | ॐ विप्रदारिद्र्यघ्ने स्वाहा। | Om Vipradaridryaghne Swaha। |
377 | ॐ महादानकृते स्वाहा। | Om Mahadanakrite Swaha। |
378 | ॐ रेवतीशाय स्वाहा। | Om Revatishaya Swaha। |
379 | ॐ रोहिणीसौख्यदाय स्वाहा। | Om Rohinisaukhyadaya Swaha। |
380 | ॐ अपराय स्वाहा। | Om Aparaya Swaha। |
381 | ॐ भीमदुर्योधनज्ञानदात्रे स्वाहा। | Om Bhimaduryodhanajnanadatre Swaha। |
382 | ॐ बल्वलांगप्रभाखण्डकारिणे स्वाहा। | Om Balvalangaprabhakhandakarine Swaha। |
383 | ॐ अमलाय स्वाहा। | Om Amalaya Swaha। |
384 | ॐ स्मृतीशाय स्वाहा। | Om Smritishaya Swaha। |
385 | ॐ कृपाकृते स्वाहा। | Om Kripakrite Swaha। |
386 | ॐ कुशीसूतहन्त्र स्वाहा। | Om Kushisutahantra Swaha। |
387 | ॐ पद्महाराय स्वाहा। | Om Padmaharaya Swaha। |
388 | ॐ जगत्तीर्थयात्राकराय स्वाहा। | Om Jagattirthayatrakaraya Swaha। |
389 | ॐ गदाधृषे स्वाहा। | Om Gadadhrishe Swaha। |
390 | ॐ दन्तवक्त्रप्रणाशिने स्वाहा। | Om Dantavaktrapranashine Swaha। |
391 | ॐ दैत्यहन्त्रे स्वाहा। | Om Daityahantre Swaha। |
392 | ॐ सदारक्षकाय स्वाहा। | Om Sadarakshakaya Swaha। |
393 | ॐ स्वबोधाय स्वाहा। | Om Svabodhaya Swaha। |
394 | ॐ दिव्यशस्त्रिणे स्वाहा। | Om Divyashastrine Swaha। |
395 | ॐ वर्मधृषे स्वाहा। | Om Varmadhrishe Swaha। |
396 | ॐ द्युमन्मानहारिणे स्वाहा। | Om Dyumanmanaharine Swaha। |
397 | ॐ लोकजिते स्वाहा। | Om Lokajite Swaha। |
398 | ॐ यदवे अन्धकाय स्वाहा। | Om Yadave Andhakaya Swaha। |
399 | ॐ दशार्हाय स्वाहा। | Om Dasharhaya Swaha। |
400 | ॐ शूरसेनाय स्वाहा। | Om Shurasenaya Swaha। |
401 | ॐ मधवे स्वाहा। | Om Madhave Swaha। |
402 | ॐ वृष्णिने स्वाहा। | Om Vrishnine Swaha। |
403 | ॐ सभोजाय स्वाहा। | Om Sabhojaya Swaha। |
404 | ॐ यानहन्त्रे स्वाहा। | Om Yanahantre Swaha। |
405 | ॐ शाल्वसंहारकाय स्वाहा। | Om Shalvasamharakaya Swaha। |
406 | ॐ कौरवस्य स्वाहा। | Om Kauravasya Swaha। |
407 | ॐ सभासंवृताय स्वाहा। | Om Sabhasamvritaya Swaha। |
408 | ॐ सुहारिणे विहारिणे स्वाहा। | Om Suharine Viharine Swaha। |
409 | ॐ चक्रवर्त्तीनृपानन्दकारिणे स्वाहा। | Om Chakravarttinripanandakarine Swaha। |
410 | ॐ महायज्ञशोभाकराय स्वाहा। | Om Mahayajnashobhakaraya Swaha। |
411 | ॐ अरेः शिरच्छेदकारिणे स्वाहा। | Om Areh Shirachchhedakarine Swaha। |
412 | ॐ महामोक्षदाय स्वाहा। | Om Mahamokshadaya Swaha। |
413 | ॐ चैद्यदुर्वाक्क्षमाय स्वाहा। | Om Chaidyadurvakkshamaya Swaha। |
414 | ॐ जनैः पूजिताय स्वाहा। | Om Janaih Pujitaya Swaha। |
415 | ॐ यज्ञसंभारकर्त्रे स्वाहा। | Om Yajnasambharakartre Swaha। |
416 | ॐ द्विजैः संवृताय स्वाहा। | Om Dvijaih Samvritaya Swaha। |
417 | ॐ धर्मगेहमागताय स्वाहा। | Om Dharmagehamagataya Swaha। |
418 | ॐ नृपैः संस्तुताय स्वाहा। | Om Nripaih Samstutaya Swaha। |
419 | ॐ महाबन्धनच्छेदकारिणे स्वाहा। | Om Mahabandhanachchhedakarine Swaha। |
420 | ॐ कृपालवे स्वाहा। | Om Kripalave Swaha। |
421 | ॐ गदायुद्धकर्त्रे स्वाहा। | Om Gadayuddhakartre Swaha। |
422 | ॐ विप्ररूपाय स्वाहा। | Om Viprarupaya Swaha। |
423 | ॐ भीमसेनस्वरूपाय स्वाहा। | Om Bhimasenasvarupaya Swaha। |
424 | ॐ जरासन्धघ्ने स्वाहा। | Om Jarasandhaghne Swaha। |
425 | ॐ राजसूयार्थकारिणे स्वाहा। | Om Rajasuyarthakarine Swaha। |
426 | ॐ दिशाजिताबलिने स्वाहा। | Om Dishajitabaline Swaha। |
427 | ॐ धर्मजेन मन्त्रकृते स्वाहा। | Om Dharmajena Mantrakrite Swaha। |
428 | ॐ परानन्ददाय स्वाहा। | Om Paranandadaya Swaha। |
429 | ॐ भीमयुक्ताय स्वाहा। | Om Bhimayuktaya Swaha। |
430 | ॐ धर्मराजस्तुताय स्वाहा। | Om Dharmarajastutaya Swaha। |
431 | ॐ कुरुग्रामगन्ताघृणिने स्वाहा। | Om Kurugramagantaghrinine Swaha। |
432 | ॐ पुत्रपौत्रैर्वृताय स्वाहा। | Om Putrapautrairvritaya Swaha। |
433 | ॐ उद्धवप्रीतिपूर्णाय स्वाहा। | Om Uddhavapritipurnaya Swaha। |
434 | ॐ नृपैर्मन्त्रकृते स्वाहा। | Om Nripairmantrakrite Swaha। |
435 | ॐ पाण्डववार्थिने स्वाहा। | Om Pandavavarthine Swaha। |
436 | ॐ नारदप्रस्तुताय स्वाहा। | Om Naradaprastutaya Swaha। |
437 | ॐ बन्धभेतृस्थिताय स्वाहा। | Om Bandhabhetristhitaya Swaha। |
438 | ॐ राजदूतस्तुताय स्वाहा। | Om Rajadutastutaya Swaha। |
439 | ॐ दुर्गयुक्ताय स्वाहा। | Om Durgayuktaya Swaha। |
440 | ॐ उग्रसेनावृताय स्वाहा। | Om Ugrasenavritaya Swaha। |
441 | ॐ प्रभवे स्वाहा। | Om Prabhave Swaha। |
442 | ॐ लोकरीतये स्वाहा। | Om Lokaritaye Swaha। |
443 | ॐ लोकरक्षापराय स्वाहा। | Om Lokarakshaparaya Swaha। |
444 | ॐ गृहिणे स्वाहा। | Om Grihine Swaha। |
445 | ॐ सदाषोडशस्त्रीसहस्थिताय स्वाहा। | Om Sadashodashastrisahasthitaya Swaha। |
446 | ॐ पुराणाय स्वाहा। | Om Puranaya Swaha। |
447 | ॐ ब्रह्मदेवाय स्वाहा। | Om Brahmadevaya Swaha। |
448 | ॐ महर्षिस्तुताय स्वाहा। | Om Maharshistutaya Swaha। |
449 | ॐ श्रीप्रभादर्शकाय स्वाहा। | Om Shriprabhadarshakaya Swaha। |
450 | ॐ चलन्नारदाय स्वाहा। | Om Chalannaradaya Swaha। |
451 | ॐ अनेकाय स्वाहा। | Om Anekaya Swaha। |
452 | ॐ द्वारकेशाय स्वाहा। | Om Dvarakeshaya Swaha। |
453 | ॐ महावैभविने स्वाहा। | Om Mahavaibhavine Swaha। |
454 | ॐ ससाम्बपारिबर्हिणे स्वाहा। | Om Sasambaparibarhine Swaha। |
455 | ॐ गौरवार्थकौरवस्तुताय स्वाहा। | Om Gauravarthakauravastutaya Swaha। |
456 | ॐ कुरुग्रामतिर्यग्गतये स्वाहा। | Om Kurugramatiryaggataye Swaha। |
457 | ॐ महापद्मिनेत्राय स्वाहा। | Om Mahapadminetraya Swaha। |
458 | ॐ स्फुरद्-गौरवर्णाय स्वाहा। | Om Sphurad-Gauravarnaya Swaha। |
459 | ॐ वानरारये स्वाहा। | Om Vanararaye Swaha। |
460 | ॐ फणिने स्वाहा। | Om Phanine Swaha। |
461 | ॐ महीध्राय स्वाहा। | Om Mahidhraya Swaha। |
462 | ॐ अनन्ताय स्वाहा। | Om Anantaya Swaha। |
463 | ॐ राक्षसीनाशकर्त्रे स्वाहा। | Om Rakshasinashakartre Swaha। |
464 | ॐ पुरीदीपकाय स्वाहा। | Om Puridipakaya Swaha। |
465 | ॐ चक्रहस्ताय स्वाहा। | Om Chakrahastaya Swaha। |
466 | ॐ महाअक्षौहिणीध्वंसकृते स्वाहा। | Om Mahaakshauhinidhvansakrite Swaha। |
467 | ॐ काशिराजप्रणाशिने स्वाहा। | Om Kashirajapranashine Swaha। |
468 | ॐ शिरश्छेदकाय स्वाहा। | Om Shirashchhedakaya Swaha। |
469 | ॐ पौण्ड्रमानप्रहारिणे स्वाहा। | Om Paundramanapraharine Swaha। |
470 | ॐ महादम्भिघ्ने स्वाहा। | Om Mahadambhighne Swaha। |
471 | ॐ सीरपाणये स्वाहा। | Om Sirapanaye Swaha। |
472 | ॐ कलिन्दांगगजाभेदनाय स्वाहा। | Om Kalindangagajabhedanaya Swaha। |
473 | ॐ पुष्पमालिने स्वाहा। | Om Pushpamaline Swaha। |
474 | ॐ महासुन्दरीक्रीडिताय स्वाहा। | Om Mahasundarikriditaya Swaha। |
475 | ॐ गोपमुख्याय स्वाहा। | Om Gopamukhyaya Swaha। |
476 | ॐ व्रजप्रेमपाय स्वाहा। | Om Vrajapremapaya Swaha। |
477 | ॐ रथस्थाय स्वाहा। | Om Rathasthaya Swaha। |
478 | ॐ यादवानां ज्ञानदाय स्वाहा। | Om Yadavanam Jnandaya Swaha। |
479 | ॐ नृगमुक्तिदाय स्वाहा। | Om Nrigamuktidaya Swaha। |
480 | ॐ भूमिभर्त्रे स्वाहा। | Om Bhumibhartre Swaha। |
481 | ॐ युद्धकृते स्वाहा। | Om Yuddhakrite Swaha। |
482 | ॐ मृणप्रस्तुताय स्वाहा। | Om Mrinaprastutaya Swaha। |
483 | ॐ बाणसंत्रासकर्त्रे स्वाहा। | Om Banasantrasakartre Swaha। |
484 | ॐ भुजाच्छेदकृते स्वाहा। | Om Bhujachchhedakrite Swaha। |
485 | ॐ ज्वरेणसंस्तुताय स्वाहा। | Om Jvarenasamstutaya Swaha। |
486 | ॐ ज्वरोत्पत्तिकृते स्वाहा। | Om Jvarotpattikrite Swaha। |
487 | ॐ बाणामानप्रहारिणे स्वाहा। | Om Banamanapraharine Swaha। |
488 | ॐ धनुर्भंजनाय स्वाहा। | Om Dhanurbhanjanaya Swaha। |
489 | ॐ कूपकर्णप्रहारिणे स्वाहा। | Om Kupakarnapraharine Swaha। |
490 | ॐ स्कन्दजिते स्वाहा। | Om Skandajite Swaha। |
491 | ॐ मृधार्थिने स्वाहा। | Om Mridharthine Swaha। |
492 | ॐ रुद्रमोहिने स्वाहा। | Om Rudramohine Swaha। |
493 | ॐ मृधे रुद्रजिते स्वाहा। | Om Mridhe Rudrajite Swaha। |
494 | ॐ भूतसंत्रासकारिणे स्वाहा। | Om Bhutasantrasakarine Swaha। |
495 | ॐ पुरीभंजनाय स्वाहा। | Om Puribhanjanaya Swaha। |
496 | ॐ महादैत्यसंग्रामकृद्-याद-वेशाय स्वाहा। | Om Mahadaityasangramakrid-Yada-Veshaya Swaha। |
497 | ॐ बलीशाय स्वाहा। | Om Balishaya Swaha। |
498 | ॐ कामपुत्राय स्वाहा। | Om Kamaputraya Swaha। |
499 | ॐ महासुन्दराय स्वाहा। | Om Mahasundaraya Swaha। |
500 | ॐ बाणपुत्रीपतये स्वाहा। | Om Banaputripataye Swaha। |
501 | ॐ ब्रह्मसुवे स्वाहा। | Om Brahmasuve Swaha। |
502 | ॐ मधवे स्वाहा। | Om Madhave Swaha। |
503 | ॐ द्यूतकर्त्रे स्वाहा। | Om Dyutakartre Swaha। |
504 | ॐ राजभिर्हास्यगाय स्वाहा। | Om Rajabhirhasyagaya Swaha। |
505 | ॐ अनिरुद्धाय स्वाहा। | Om Aniruddhaya Swaha। |
506 | ॐ रुक्मघ्ने स्वाहा। | Om Rukmaghne Swaha। |
507 | ॐ हलीदण्डधृषे स्वाहा। | Om Halidandadhrishe Swaha। |
508 | ॐ कोटिशः पुत्रपौत्रप्रसिद्धाय स्वाहा। | Om Kotishah Putrapautraprasiddhaya Swaha। |
509 | ॐ आयुषे यदवे स्वाहा। | Om Ayushe Yadave Swaha। |
510 | ॐ वामाय स्वाहा। | Om Vamaya Swaha। |
511 | ॐ सत्यकाय स्वाहा। | Om Satyakaya Swaha। |
512 | ॐ जयोय स्वाहा। | Om Jayoya Swaha। |
513 | ॐ सुभद्राय स्वाहा। | Om Subhadraya Swaha। |
514 | ॐ अमित्रजिते स्वाहा। | Om Amitrajite Swaha। |
515 | ॐ अनिलाय स्वाहा। | Om Anilaya Swaha। |